Eget nettsted? Lr om artikkelmarkedsfring

Markedsfør deg med artikler

Alle som eier en nettside vil at så mange som mulig skal se og bruke deres nettside. Gode kanaler for å få til dette er blant annet via de store sosiale nettsidene som facebook, twitter, linkedin og youtube. I strevet på å nå ut til så mange som mulig på disse store sidene er det likevel en del som ser ut til å ha glemt andre måter man kan markedsføre seg på. Artikkelmarkedsføring er en veldig god måte å markedsføre seg på. I utlandet, på engelske sider, er dette veldig stort, men det er ikke blitt så veldig kjent enda her i Norge.

For å kunne drive med artikkelmarkedsføring trenger man først og fremst en artikkeldatabase. Selv om det ikke er veldig mange norske finnes det dog likevel noen. Du kan finne en liste over tilgjengelige artikkeldatabaser i artikkelmarkedsføring. Alle artikkeldatabaser har egne retningslinjer du må forholde deg til, men de fleste har ganske samkjørte vilkår. Man må ha en overskrift på ? antall tegn eller ord. Man må ha en innledning på ? antall tegn eller ord. Man må ha et innhold på ? antall tegn eller ord. Man må legge inn ? antall søkeord og man legger inn en melding i "om forfatter" hvor du også kan legge inn linker til dine egne nettsider.

Alle artikkeldatabaser krever en registrering før du får legge inn artikler. Det som skjer med din artikkel etter at du har skrevet den og sendt den inn til en artikkeldatabase er følgende; Artikkelen din blir sett over av en moderator og godkjent hvis den følger sidens brukervilkår. Når artikkelen er publisert i artikkeldatabasen kan enhver annen nettsideeier benytte seg av denne din artikkel. Men, her kommer den beste delen. Når andre benytter seg av din artikkel må de også beholde linkene til din nettside i artikkelen. I beste fall vil flere hundre andre nettsideeiere benytte seg av din artikkel og du vil få innlinker fra alle sidene som benytter seg av din artikkel. I værste fall vil ingen benytte seg av din artikkel, men den vil likevel ligge publisert i artikkeldatabasen og være søkbar for alle som benytter seg av internett.

Skal jeg skrive bra eller skal jeg skrive dårlig? Det finnes "bruksanvisninger" for hvordan du skal skrive en artikkel til en artikkeldatabase. Disse forteller deg gjerne at du skal skrive kjappe artikler til artikkeldatabaser. Ikke bry deg om rettskriving og bare få ned flest mulig ord slik at du kan publisere artikkelen kjappest mulig. Mitt råd til deg er at du ikke bør høre på disse "gode" rådene. Tenk på at det du skriver skal være informasjon til de som leser også. Når artikkelen din blir publisert vil dette bli søkbart på internett og de fleste som leser dine artikler er helt vanlige nettbrukere som er ute etter nyttig informasjon. Så ikke skriv en artikkel til en artikkeldatabase kun for innlinkene, men tenk på at de som leser din artikkel også skal få god informasjon fra din artikkel. På den måten vil det også være større sannsynlighet for at leseren faktisk klikker på din link.

Artikkelmarkedsføring er en promoteringsmetode som ikke bør undervurderes. Det finnes en god del artikkeldatabaser, også på norsk. Noen av disse er blant annet Sammendrag og Artikkelkongen. Bruk de artikkeldatabasene som finnes for å markedsføre deg og din nettside også utenfor de aller største sosiale nettstedene.

Del denne artikkelen

Del og favoriser