Eget nettsted? Lr om artikkelmarkedsfring

Derfor bør du velge tøybleier

TøybleierTøybleier blir stadig mer populært, og mange får nå opp øynene for fordelene med å velge tøy fremfor papir. Her har du de 10 beste grunnene til hvorfor du bør vurdere å bruke tøybleier på barna dine!

1. Tøybleier er miljøvennlig.

Om du henger tøybleiene til tørk istedenfor å tromle dem, sørger for å kjøre fulle vaskemaskiner, bruker dem på flere barn og hovedsaklig vasker dem på 60 grader, vil dette bety at klimagassutslippene er hele 40% lavere enn ved bruk av engangsbleier.

2. Du sparer deg for søppel.

Engangsbleier er restavfall, og havner i søpleposen etter bruk. Har du kildesortering i din kommune, vil sekken faktisk inneholde over 50 brukte, stinkende bleier innen den hentes hver 14. dag. Bruker du tøybleier, kaster du bæsjen i do og kjører et par-tre klesvasker isteden i løpet av denne tida.

3. Du går aldri tom for bleier.

En ting du slipper å tenke på når det gjelder tøybleier, er at du aldri vil gå tom. Du behøver ikke å tenke på at butikken snart vil stenge for påske eller andre helligdager, og du slipper å måke ut bilen bare fordi du ikke hadde forutsett at guttungen skulle få diaré akkurat i dag. I verste fall er det bare snakk om en klesvask før du er i rute igjen.

4. Tøybleiebarn blir gjerne fortere bleieavvente enn barn som bruker engangsbleier.

Dette er rett og slett fordi barnet selv rekker å kjenne at han blir våt i en tøybleie, mens en engangsbleie er designet for å suge opp mye og suge det opp fort. Denne opplevelsen gjør det mye lettere for barnet å forstå hva som skjer, og hvordan dette egentlig fungerer. Derfor blir det også enklere å skjønne når man må på do.

5. Tøybleier er økonomisk.

Om du kjøper tøybleier, vil det kanskje virke dyrt med en gang. Men dette vil til gjengjeld spare deg for ukentlige kjøp av engangsbleier! Et barn bruker i gjennomsnitt 3796 bleier til 2,5 årsalder, og forutsatt at en bleiepakke inneholder 27 bleier og koster en femtilapp, så vil du faktisk bruke over 7000 kroner på bare bleier - på ett barn. Har du tre av dem, så bruker du over 22 000 kroner. Med tøybleier er det annerledes, fordi du kan bruke dem igjen og igjen. Og du kan selge dem brukt når ungene dine er ferdige med dem.

6. Tøybleier er morsomt.

Tøybleier kommer i utrolig mange varianter og utgaver, og i de kuleste mønstre du kan tenke deg. Dessuten er det i ferd med å dannes hele miljøer med tøybleiegale mødre, så om du har lyst på en ny dille er dette kanskje tingen for deg.

7. Tøybleier er bra for barnas hud.

Engangsbleier er tilsatt kjemikalier, og noen barn kan reagere på disse. Mange melder om at de blir kvitt bleieutslettet når de bytter til tøybleier, og selv om det ikke er noen garanti for at akkurat dettte hjelper for akkurat ditt barn, så kan det være vel verdt forsøket likevel.

8. Tøybleier er en fin gave.

Om du skal ønske deg en ting til barsel og bursdag, så kan du ønske deg tøybleier. Det er morsomt å gi, og praktisk å få - for ikke å snakke om at du kan kvitte deg med hele bleieutgiften på denne måten. Får du tøybleier, eller gir du det bort selv, så er det ensbetydende med "x antall måneders gratis bleieforbruk". Kjempelurt!

9. Tøybleier lukter mindre enn engangsbleier.

I engangsbleier vil urin og avføring reagere med kjemikaliene i papiret og lage en egen bleielukt. Med tøybleier får du ikke det problemet i det hele tatt, og det kan til og med være litt av en kunst å lære seg når bleien er klar for å byttes i starten - den lukter jo ikke så sterkt som du er vant til.

10. Tøybleier er pedagogisk.

Det siste verden trenger nå, er mer bruk og kast - og desto tidligere du lærer ungene å ta vare på ressursene og bruke dem best mulig, desto bedre er det. Tøybleier gir deg anledning til samtale med barna, både når du skifter bleie på en litt stor unge og når hun ser at du skifter på lillebror. Hvis ikke du tar vare på planeten, hvordan skal du da kunne lære barna å gjøre det?

 

For mer informasjon om tøybleier og andre miljøvennlige barneprodukter, kan du besøke Mammabutikken.no og Mammabutikk-bloggen.

 

Del denne artikkelen

Del og favoriser