Eget nettsted? Lr om artikkelmarkedsfring

Gratisblogg kan koste deg dyrt

Hvis du skal ha en blogg, så skal du vite at gratis blogger fra gratis bloggtjenester ikke alltid like lurt. Her ser du hvorfor en gratis blogg kan bli din største tabbe som nyetablert blogger.

Gratis blogg

Her er 5 grunner til hvorfor en gratisblogg er et dårlig valg.

  1. Du eier ikke bloggen din, dermed kan bloggplatformen endres uten forvarsel. Det kan gi tap av innhold, design og annet arbeid du har lagt i bloggen.
  2. Du får ofte stygg reklame på bloggen. Reklame på bloggen forvirrer leseren og ødelegger opplevelsen for leserne. Dette koster deg ofte lesere.
  3. Bloggen kan bli slettet uten forsvarsel, og alt innhold du har jobbet i timesvis med å skrive forsvinner.
  4. Du blir låst til bloggtjenesten, og må ved flere tilfeller starte helt på nytt. Et par eksempler bloggen din blir slettet, eller du bestemmer deg for å blogge på eget domene ved en senere anledning.
  5. Det er vanskelig å lage fine design til gratisblogger. Ofte har man redusert kontroll over både utseendet og funksjonaliteten på bloggen.

Kontroll er stikkordet her. Med en gratisblogg har du ikke kontroll, verken over innhold, design eller funksjonalitet.

Gratis bloggtjeneste

Er du likevel ikke overbevist om at blogging på eget webhotell er det eneste riktige, kan du opprette gratis blogg hos blogg.no eller blogspot.com.

På førstnevnte får du en rekke reklamer klistret utover bloggen din, på sistnevnte er det ikke reklamer, og bloggtjenesten eies og driftes av søkemotorgiganten Google.

Blogg på eget domene

Hvis du er en smarting, så leser du enda. Her er tips til deg som har lyst på kontrollen og sikkerheten man får med blogg på eget domene. La oss se hvordan du kommer igang med blogg på eget webhotell.

Det finnes tusenvis av webhoster som tilbyr webhotell, og det er høy konkurranse om å tiltrekke bloggerne. Konkurransen har gjort det ekstremt billig for webhotell. Webhotell selges som regel i sammen med domene.

Typisk pris på et webhotell med domene, epost og mulighet for egen blogg koster fra 15-20 kroner per måned.

Lage blogg på webhotell

På websiden Hjemmeside er noen norske videoer om hvordan du installerer publiseringsverktøyet WordPress på eget webhotell. WordPress er verdens beste publiseringssystem for å lage blogg, og grensesnittet er enkelt. I tillegg kommer publiseringsverktøyet på norsk (og mange andre språk).

WordPress blir brukt av millioner av bloggere over hele verden, og publiseringsverktøyet er helt gratis å bruke. Det eneste som vil koste deg noe, er som sagt et webhotell med domene.

Del denne artikkelen

Del og favoriser