Eget nettsted? Lr om artikkelmarkedsfring

Hvordan beskytte din PC mot kredittkortsvindel

Sensitiv informasjon som passord, brukernavn og kredittkort-informasjon er noe av det mest sårbare en hacker kan stjele fra din datamaskin. I denne guiden får du noen tips til hvordan du beskytter din PC og ditt kredittkort fra svindel.

Bruk sunn fornuft på Internett

Ikke avslør for mye på sosiale profiler. Hackere er veldig glad i lett tilgjengelig informasjon om fødselsdato og annen personlig informasjon som kan brukes til identitetstyveri og hacking.

Gode passord

Bruk passordbeskyttelse på din PC og velg et litt vanskelig passord. Istedenfor for å bruke enkle ord som lett kan prøves bruk passord som kombinerer ting du husker lett med rare skrivemåter. For eksempel istedenfor hyttetur kan du skrive HytteTur2010 eller Hytte12345Tur. Ikke bruk samme passord på din nettbank som du bruker på useriøse nettsider.

Trenger du et veldig sterkt passord kan du prøve en passord generator som denne.

Mer informasjon fra Microsoft

http://www.microsoft.com/protect/fraud/passwords/create.aspx

https://www.microsoft.com/protect/fraud/passwords/checker.aspx?WT.mc_id=Site_Link (passordsjekk)

Hvis du er litt paranoid kan du lage din egen passord generator med oppskrift fra Wikipedia (http://en.wikipedia.org/wiki/Random_password_generator).

Ikke stol på e-post

Hvis du mottar en mistenkelig e-post fra din bank hvor de ber deg trykke på en link eller sende inn sensitiv informasjon som passord kan du være sikker på at det i 99,99% av tilfellene er snakk om svindel. Hvis du er i tvil, ring banken din eller gå inn på bankens hjemmesider.

Ikke ha sensitiv informasjon lagret på din datamaskin

Ikke ha kredittkort, passord eller kontonummer liggende lett tilgjengelig på datamaskinen. Hackere utvikler program for å lett stjele denne typen informasjon  hvis de klarer å infisere din datamaskin.

Bruk et oppdatert anti-virus program

Her er en liste over antivirusprogram http://www.av-comparatives.org/

Selv bruker jeg Avira http://free-av.com/ som fungerer utmerket og er gratis.

Hold ditt operativsystem og dine program oppdatert

Du vet de irriterende vinduene som dukker opp til tide og utide om du ønsker å installere siste versjon eller nye oppdateringen fra Windows. De er det faktisk ganske lurt at du installerer. Hvis du har et godt oppdatert operativsystem er mye av jobben gjort.

Ellers gjelder det bare å bruke sunn fornuft, ikke åpne mystiske filer eller linker.

Del denne artikkelen

Del og favoriser