Eget nettsted? Lr om artikkelmarkedsfring

Velge best domene

Førsteprioritet for alle som ønsker å lage et nettsted er et domenenavn. I denne artikkelen skal vi gi noen tips & råd for hvordan man velger det beste domenenavnet.

Vi tar ugangspunkt i widgets, som egentlig ikke er noe. Det blir kun brukt som et ord for å erstatte en virkelig gjenstand eller tjeneste.

Relevant domene

Det beste er å velge et domene som er relevant for innholdet på nettstedet ditt. Har du en nettbutikk som selger widgets, så kan domenet widgetshop.com være et sjakktrekk.

Med widgets i domenenavnet har du nemlig søkemotoroptimalisert det for akkurat widgets. Det innebærer at sjansen er større for at nettbutikken din dukker opp ved et søk på widgets, enn om du ikke hadde søkeordet i domenenavnet.

Lett å huske

Søkeord i domenet, slik vi viste i widghetshop.com er også med på å forsterke hukommelsen. De ser at alt innholdet på siden din dreier seg om widgets, i tillegg ser de at domenenavnet ditt er widghetshop.com.

Følgelig oppstår det en assosiasjon mellom innholdet på nettstedet ditt og domenet i hjernen deres, dette gjør domenenavnet enklere å huske.

Bruk gjerne rikelig med bilder av widgets på forsiden. Det forsterker assosiasjonene ytterligere, fordi folk er flinkere til å huske sinnsinntrykk enn tekst.

Riktig TLD

TLD står for top level domain, og eksempler på TLD er no, dk, se og de. Samtlige er landsspesifikke TLD, mens generelle er com, net, info og org.

Hvis du henvender deg til nettbrukere i Norge, så vil utvilsomt et no-domene være best. Mye fordi det straks gir nettstedet ditt kredabilitet. Det er få spamsites som bruker no-domene. Mye av grunnen til det er at det kreves et org.nr fra brønnøysundsregistrene for å få et slikt domene.

Hvis du ikke har mulighet til å registrere no-domene, så kommer com-domene på en sterk andreplass, tett etterfulgt av net og org. Pass dog opp for info. Det har nemlig blitt hyppig brukt av spammere. Det verserer også rykter om at sider på info-domene blir gått ekstra i sømmene av søkemotorene fordi så mange bruker TLD'et til spam.

Kort domene

En tommelfingerregel er at du ønsker et så kort domene som mulig, men du må likevel passe deg for å gjøre domenenavnet vanskelig å huske. Prøv å unngå unødvendige ord, men fokuser på det eller de mest essensielle for det du driver med.

Akronymer, feks ws.com for widgetshop.com er greit nok, men slike domener er ofte opptatt. I tillegg sier de lite om innholdet.

Del denne artikkelen

Del og favoriser