Eget nettsted? Lr om artikkelmarkedsfring

Tips: Hvordan fange ørreten

Hvordan få fisk? Gode fisketips er det mange av. Her får du noen tips til hvordan du får ørrett på kroken. Veiledning er full av erfarte råd, så snart får du mye fisk i våre mange og vakre fjellvann.

Fisking med stang

Mark og stang

Mark og stang er jo lett å frakte med seg, det kan jo ofte være et stykke å gå. Dette er jo også en veldig effektiv måte å fiske på. Dette fisket vil erfaringsmessig være best om det er litt vind. I stille vær kan det være kjekt å bruke en dupp og la marken sakte synke mot bunnen ved at man slipper ut snøre. For å komme ned til bunnen er det også fin å ha et søkke på. Fest bare på søkket 50 – 150 cm fra markkroken.

Fisking med flue

Om sommeren er det jo fint å fiske med flue. Her kan man med fordel fiske med kastestang med dupp og flue er et fint alternativ til vanlig fluefiske.

Fisking med sluk og spinnere

Fiske med kastestang og sluk kan også være et smart trekk. Her finnes det som kjent et stort utvalg av sluker og du bør helst prøve deg fram til du finner sluker som fanger fisk. I våre fjellvann holder det med sluker på 10 – 12 gram. Dette er fine sluker for ørret fra halvkiloen og oppover, gjerne litt større om det er storfisken du er ute for å ta.

For mindre fisk er spinnere fine, men du kan også bruke små sluker, gjerne helt ned til 2 gram.

Fisking med oter

Å fiske med oter er heller ikke bortkastet, om terrenget da er slik at det går an å gå langs land på ordentlig vis. Er det en liten vindtrekk er dette bare en fordel. Vinden lager små krusninger og bølger på vannet og da er det ideelt å dra oter. Her vil jeg tilføye at av en eller annen grunn biter ørreten best når man drar oteren opp mot vinden.

Fisking på isen

Fisker du fra isen er det ganske vanlig å bruke levende agn eller å bruke reke eller akkar til agn. Marken er jo som kjent vanskelig å få tak i om vinteren. Her er maggott et godt alternativ, den er jo kjempeeffektiv om det er røye du er ute etter å fiske.

Værforhold og fisking

Er det sol og vindstille er det som oftest nesten nytteløst å prøve lykken. Men ved plutselig utbrudd av regnvær, torden eller det begyner å blåse kan ørreten bli riktig livlig og bitelysten. Da er det lurt å komme seg ned til vannet og begynne å prøve fiskelykken, selv om været er vått og ufyselig. 

Da er det bare å komme seg ut av sofaen og ut og fiske.

Harald Kongshaug

Her kan du kan lese mer om forfatteren

Del denne artikkelen

Del og favoriser