Eget nettsted? Lr om artikkelmarkedsfring

Fisking av sei og lyr

Sei og lyr er vel de fiskene du best merker at de virkelig yter motstand, når du er så heldig å få dem på kroken. Det gjør det skikkelig morsomt å fiske sei og lyr. Seien går gjerne i store stimer og her kan du virkelig få mye og mange når den først biter. 

Fiske sei og lyr

Seien finner du langs hele den lange kysten vår. Den treffes på alle dyp fra helt inne på grunna i fjorden, og til langt til havs.

Tips om fiskeutstyr og fisking av storsei

Storseien kan ofte stå dypt og det er akkurat her du finner de virkelig store. Her må du sørge for å ha skikkelig fiskeutstyr med tykt snøre og pilk.

Du rigger til snøret med pilken helt i enden og gummimarker med en meters mellomrom oppover. Eller du kan i stedet for bruke et søkke nederst på snøret.

Søkket bør være tyngre til mer strøm det er og til dypere vann du er på. Det burde holde at søkket veier fra 200 til 500 gram. Seien vil med jevne mellomrom prøve å svømme ned på dypet igjen, og det kan kreve sin mann å få den opp fra dypet. Dette er virkelig en fisk for den som er ute etter sportsfiske.

Fisking av lyr

Lyren finner du oftest på grunnere vann, gjerne helt inntil kysten. Den går ikke i så store stimer som seien, men opptrer delvis i stim. Ofte er den å finne på grunner ute i skjærgården vår.

Heller ikke lyren gir seg helt uten motstand og den kan ofte være like seig å få opp som seien. På grunnene går det fin å ta den på pilk og gummimark, men desidert morsomst er det å kaste med stang fra både fra land og fra båt. Her er Stingsilda ypperlig å bruke til sluk, du kan bruke alt fra 25 til 75 gram.

Forskjell på lyr og sei

Mange har vanskelig for å se forskjell på lyr og sei, men med litt erfaring er det ikke så vanskelig. Seien er stålgrå på sidene og har en helt lys sidelinje som i tillegg er rett, på ryggen er den nærmest svart.

Lyren, derimot, er mer brunlig eller gyllen og har en markert bøyd sidelinje. Seien blir også mye større enn lyren, selv om den også kan bli ganske voksen.

Når fisken biter om det så er lyr eller sei, kan det lønne seg å stramme bremsen skikkelig til og sveive helt til du har den oppe.

Ha en flott fisketur:-)

Du kan finne flere lignende artikkler på nettstedet mitt

Del denne artikkelen

Del og favoriser