Eget nettsted? Lr om artikkelmarkedsfring

Slik husker du navn når du er på konferanser

Disse tipsene gjelder ikke kun konferanser, men det er ofte på sosiale begivenheter som konferanser man møter mange nye mennesker. Hvor ofte har du møtt nye mennesker og oppdaget at du har glemt navnet deres? I denne artikkelen får du tipsene du trenger for å bedre huske navn på nye personer du møter. 

1 – Gjenta, gjenta, gjenta og gjenta navnene

”Hyggelig å møte deg Ole, mitt navn er Kjell jeg jobber med ….” Gjentagelse gjør det lettere å huske navn. Ved å introdusere folk du har møtt til andre bekjente kan også være et tips til å gjenta navnene deres. ”Hei Kari har du hilst på Ole?”. Jeg tror du skjønner tegninga. Så husk å gjenta navene til de møter på neste konferanse, så sitter navnene bedre.

2 – Ikke skyld på dårlig hukommelse

Alle klarer å lære seg navnet på de man møter. Si deg til deg selv og ikke bruk "jeg har dårlig hukommelse" som unnskyldning.

3 – Finn assosiasjoner med navnet

Kjenner du noen andre som heter det samme som den personen du møter? Tenk på dem. Kjell, det heter min far også. Kjell har samme navn som min far. Du kan også tenke på hvordan de ser ut, kjempen Kjell, men husk og ikke si det ut høyt av åpenbare grunner.

4 – Utveksle visittkort

Utveksle visittkort så kan du jukse og bruke facebook og Google til å plassere ansiktene senere.
 
For flere tips om hvordan du forbedrer hukommelsen les boka Memo.

Del denne artikkelen

Del og favoriser