Eget nettsted? Lr om artikkelmarkedsfring

5 tips for søkemotoroptimalisering av websider

Søkemotoroptimalisering av websider på internettHer er fem tips for hvordan du søkemotoroptimaliserer en webside. Da snakker vi om en webside, og ikke et nettsted. Et nettsted har som kjent mange websider.

Du kan ikke forvente å komme til topps i Google utelukkende ved å bruke denne teknikken. Du må bruke rådene som blir gitt her sammen med andre SEO-strategier som omfavner hele nettstedet, og SEO faktorer utenfor nettstedet.

Denne SEO-teknikken kan likevel gjøre underverker mot hva du tidligere har opplevd, så dette er første trinn på veien mot suksess.

5 råd for søkemotoroptimalisering av webside

Du har selvfølgelig gjort research, slik at du vet hvilken frase du skal forsøke å søkemotoroptimalisere på. Dette er endel av forarbeidet du må gjøre for å bli god på SEO.

Du skal nå bruke denne og varianter av den (synonymer) og spre disse rundt på websiden.

  1. Bruk forskjellig h1 og title tagger med søkefrasen
  2. Ha et relevant bilde på siden, og sørg for at alt-attributten har søkefrasen i seg
  3. Bruk (underoverskriftene) h2, h3 ... med søkemotoroptimaliserte fraser
  4. Bruk tykk type og annen tekstmarkering for å utheve søkemotoroptimaliserte ord og fraser.
  5. Bruk meta description; skriv en attraktiv beskrivelse av innholdet på 150 tegn eller mindre, og sørg for å ha med den viktigste søkefrasen her.

SEO-strategi i praksis

Dette er gode råd, men pass på at du ikke overdriver. Husk at du først og fremst skriver for leserne, ikke robotene. Du vil nødig oppleves som spammy.

En god tanke for å oppnå god søkemotoroptimalisering,  er å tenke på websiden du jobber med som om den var CVen din. Du vil finpusse CVen din, slik at en potensiell arbeidsgiver vil bli enda mer interessert. Han blir neppe interessert, dersom du til stadighet gjentar de samme tingene om igjen og om igjen.

Du må også prøve å bygge linker inn til nettstedet ditt. For å få litt fart på sakene, kan du begynne med litt artikkelmarkedsføring. Det innebærer at du publiserer artikler på andre nettsteder som linkes tilbake til ditt nettsted.

Del denne artikkelen

Del og favoriser