Eget nettsted? Lr om artikkelmarkedsfring

Motehysteriet og klær i store størrelser

Vi har vel i bunn og grunn historisk alltid vært opptatt av mote. Det var vel ingen som var så motebevisst som de gamle grekerne og hvem har vel ikke hørt om fikenbladet til Eva? Fikenbladet er vel det første tegn på mote i nyere historie, hvis man kan kalle dette nyere historie. Både i middelalderen og tidligere er det dog dokumentert at mote og fashion alltid har hatt en sentral rolle, dog var det noe som var prisgitt adelen og de som hadde makt og penger. I etterkrigstiden har dette med mote sakte men sikkert vært på opptur i norge. Blomstrete kjoler og klær i pastellfarger er bare noe av det som har vært på motetoppen i norge. De som begynner å dra litt på åra husker nok også merker som bic bok og pocoloco som store farsotter i norge.
Mote og fashion er nok alltid noe som er der og som er kommet for å bli, men er det blitt en overfokusering på dette i dagens norge?

Moteblogger er jo også blitt et fenomen de siste årene. Mange bloggere har nok litt feilaktig blitt puttet inn i kategorien moteblogger når de blogger om sitt liv, laden og gjøren. Utfra dette kom nok også genren "rosabloggere", ettersom langt fra alle småjenter, og gutter, som blogget om sin hverdag faktisk kun blogget om mote og fashion. Etterhvert har man sett at litt mer voksne jenter også har startet å blogge om mote, men dette er en litt annen genre. Disse blogger gjerne kun om mote og fashion om de starter en moteblogg. De utelater sin egen gjøren og laden hvis de har startet en moteblogg, men har derimot ganske god innsikt om temaet de faktisk blogger om, som da er mote og fashion. Rosabloggere generelt er en så unyansert grupperinger at det er blitt et samlebegrep for alle "under 18, som blogger om nær sagt alt". Over tid vil nok de som har en mer markant nisje fremheve seg, også på dette punktet. De som blogger om mote og fashion vet mye om mote og fashion. De som da er intressert i mote og fashion vil etterhvert trekkes til disse bloggene. Ikke til blogger hvor en 14 åring skriver om ferien sin, katta si og skoledagen sin. Selv om det nok er ganske mange 10-16 åringer som sikkert fremdeles vil følge disse, da det er en hverdag mange kjenner seg igjen i, eller gjerne vil være en del av.

Nettbutikker er en annen ting. Det har blitt en markant økning i nettbutikker i norge og da særlig innen genren mote og fashion. Veldig mange starter i det små, får det ikke til noe særlig og legger ned. En del driver smått med greit overskudd og er fornøyde med det. Noen få ekspanderer etterhvert som de selger mer og har tatt skikkelig av. Det som er felles for denne gruppen er at alle i utgangspunktet er intressert i mote og fashion. Når man skal markedsføre en nettbutikk er det mange ganger det ikke holder å være intressert i de tingene man selger. Man må også intressere seg for markedsføring av den butikken man driver og akkurat der er det nok en del som mister intressen. Man finner nettbutikker i alle genre innen mote og fashion i dag. Fra nettbutikker som spesialiserer seg på hårprodukter til klær i store størrelser og herremote. Herremote er en nisje som har økt de siste år og sannsynligvis også kommer til å øke mer i fremtiden.

Så, er det blitt en overfokusering på mote og fashion i norge i dag?
Jeg vil ikke si det. Folket intresserer seg for det de ønsker og hvis dette er mote så vil det bli fokusering på akkurat mote. XL Ladies er en butikk som kan tilby mote og fashion i både store og mindre størrelser. Ta gjerne en titt innom og delta også i konkurransen som kjøres på siden, hvor du hver måned kan vinne et gavekort på 250 kroner. XL Ladies kan tilby alt fra undertøy til motejakker i store størrelser, topper, skotøy og annet tilbehør.

Del denne artikkelen

Del og favoriser