Eget nettsted? Lr om artikkelmarkedsfring

Hva forårsaker kviser?

Det kan være mange årsaker til at man opplever plager forbundet med kviser og uren hud. Her skal vi gå igjennom de viktigste, nemlig ubalanse i hormonnivå, dårlig kosthold, for dårlig vitaminopptak samt høyt stressnivå.

Ubalanse i hormonnivået

Dette kan opptå under puberteten når kroppen starter produksjonen av bestemte hormontyper som kalles androgens. Disse bestemmer størrelsen på sebaceous kjertelen som igjen starter å produsere større mengder med sebum. Når denne ekstra hudoljen blandes med de døde hudcellene forårsaker de at hudporene blokkeres og dette leder til en intens multiplikasjon av bakteria på innsiden av sebaceous kjertelen. Som en konsekvens starter en betennelsesprosess som gir seg utslag i kviser.

Dårlig kosthold

Kviser forårsaket av dårlig kosthold kan sies å være direkte relatert til hormonnivået som beskrevet ovenfor. Mange har vanskelig for å tro at kostholdet kan settes i sammenheng med fremvekst av kviser men det kan det altså. Noen er dog mer utsatt for utbrudd av kviser dersom de spiser usunn mat enn andre. Ferdigmat som er full av smaksforsterkere og estoffer samt har et høyt fettinnhold kan føre til økt forstyrrelse i hormonbalansen og således økt fremvekst av kviser.

Kviser som følge av høyt stressnivå

Forskning og studier viser at dess mer en person er eksponert for stress dess større produksjon av hormoner og dette overskuddet v hormoner forårsaker utbrudd av kviser. Stress forsinker og helbredningsprosessen av kroppen om det dreier seg om åpne sår eller kviser. Dette betyr at stress både kan frembringe utbrudd av kviser samt forsinke prossessen med å bli kvitt dem både hos menn og kvinner.

Vitaminmangel og kviser

Når menneskekroppen mangler visse vitaminer blir den mer sårbar ovenfor sykdom fordi immunforsvaret svekkes.
Vitaminer og mineraler er essesnsielt for å bevare en god helse og sunn hud. Mangel på Vitamin A,B, C, E og sink kan linkes direkte mot fremvekst av kviser. Vitaminer er også et god kilde til antioksidanter som hjelper huden med å eliminiere toksiner og annen avfallsstoffer. Uten nok vitaminer blir huden mer eksponert for toksiner og bakteria og som en følge av dette vil kvisene minke.

Som du sikkert forstår finnes det mange ulike kilder til kviser men disse kan også settes i sammenheng. Dersom man vil vite hvordan man blir kvitt kviser er det viktig å sette seg inn i disse årsakene for effektivt å kunne bekjempe problemet.

Del denne artikkelen

Del og favoriser