Eget nettsted? Lr om artikkelmarkedsfring

Bli inspirert til å begynne å male selv

Mange vil la kreativiteten få utløp gjennom å male, men føler det er en kneik de må over før de tør å begynne.

På skolen var det enkelt, da måtte alle male. Det var heller ikke noe spørsmål om hvorfor man gjorde det – selv om man verken var Picasso eller Monet til å begynne med. Ingen er proffe når de begynner, men dessverre det mange som ikke begynner fordi de er redd for å ikke prestere.

Oljemaleri kan være vanskeligere enn f.eks. akvarellmaling eller akryl. Mange synes oljemaleri er en av de vanskeligste kunstformene, men så er det også en av de flotteste. Bekreftelsen på det er at svært mange av de kjente kunstverkene (van Gogh, Munch, Rembrandt) er oljemalerier.

Det er også akvareller som er godt kjent, men det er ikke så mange av de på topp ti-listen. Mona Lisa er kanskje det mest kjente maleriet på jorden. Slike maleri får man ikke til på førte forsøk, men det gjelder å forsøke. Begynn med noe enkelt. Kanskje et abstrakt oljemaleri, og jobb deg oppover. Etter hvert som du maler merker du at du får til mer og mer, og at det blir mer og mer gøy.

Finn ut om det er en klubb rundt der du bor hvor de også maler oljemaleri. Dersom du det er det er det sikkert et sted hvor du kan finne nye venner.

Begynn i dag, og mal selv. Her er noen nybegynnertips om oljemaleri.

Picasso sa en gang:

Hvert barn er en kunstner. Utfordringen er å forbli det når man vokser opp!

Del denne artikkelen

Del og favoriser