Eget nettsted? Lr om artikkelmarkedsfring

10 gode strender på Gran Canaria

Gran Canaria er det reisemålet som tiltrekker seg flest nordmenn hvert eneste år, og har snart gjort det i 40 år nå. Kanariøya har blitt en favoritt hos veldig mange, noe det gode klimaet har en stor del av æren for. Når vi reiser til syden er en tur på stranda obligatorisk, og her kommer en liste med de 10 beste strendene på Gran Canaria.

10. Sandynene i Maspalomas har nok de fleste enten hørt om eller besøkt når de har vært på ferie på Gran Canaria. Har kan man vandre opp og ned i timesvis, eller bare slikke sol i vannkanten.

9. La Garita er en liten by mellom flyplassen og Las Palmas. Stranden er ikke lenger enn 150 meter, men her er det fullt liv i helgene, ofte med levende musikk.

8. Lyngstranden som mange kaller den hvite sandstranden ved Anfi del Mar er fin og se på, men kan bli litt for overfylt av folk av og til. Et fint sted å treffe andre nordmenn.

7. Stranden på Salinetas trekker ikke så mange turister til seg, men utrolig mange fra Las Palmas reiser hit for å slappe av i helgene. Mange har ferieboliger her.

6. Melenara ligger ved siden av Salinetas, og stranden er stor med diverse restauranter og serveringssteder. Begge disse bør oppleves på en søndag, når det er fullt av folk.

5. Las Burras stranden i San Agustin var en av de første som tok i mot turister på Gran Canaria. Dette er favoritten blant de svenske besøkende til ferieøya.

4. Playa del Ingles er kanskje den stranden på Gran Canaria som er mest kjent. Her finner du et stort utvalg av vannsport, shopping, barer og spisesteder.

3. Amadores har blitt den nye favoritten blant mange nordmenn. Sanden også her er hvit og du får gjerne bedre plass her enn på Lyngstranden ved Anfi.

2 Playa de Gui Gui er en bortgjemt strandperle på Gran Canaria. Den ligger på vestkysten av øya og både leiebil og tursko må medbringes, men den ene timen å vandre til og fra bilen er verdt innsatsen.

1. Bystranden i Las Palmas er den soleklare vinneren på denne listen. Denne tre kilometer lange stranden kan nesten minne litt om Copacabana, med alt sitt folkeliv. Her kan du sole, bade og slappe av på en av de mange fortausrestaurantene, og bare kikke på folk og nyte livet.

Forfatteren av denne listen har laget en reiseguide om Gran Canaria.

 

Del denne artikkelen

Del og favoriser