Eget nettsted? Lr om artikkelmarkedsfring

Tips om røykeslutt

Røykeslutt ved å stumpe røykenMålet med denne artikkelen om røykeslutt, er selvfølgelig å motivere deg til å slutte å røyke. Det er som kjent mange fordeler ved å slutte å røyke, og mange lurer på hvordan de skal klare det. Her skal vi først snakke litt om røyking generelt, for så å gi noen tips til hvordan du kan slutte å røyke.

Røyking

Røyking dreper, som de fleste vet, mange flere enn alkohol hvert eneste år. Røyking er vel en av de mer selvdestruktive handlinger man kan påføre seg selv. Det verste er at de som røyker faktisk kunne sluttet på en enkel måte, hadde de bare fokusert på å klare seg gjennom de to-tre første ukene.

Passiv røyking

Forskning viser at passiv røyking er skadelig. Det er fordferdelig å tenke på at et produkt som gjør en til en totalt avhengig nikotinslave ikke bare skader enselv, men også de man er glad i. Det er vanskelig å la passiv røyking være motivasjon til røykestopp, la derfor kun skadene ved passiv røyking ligge i baktankene, og slutt først og fremst for din egen del.

Fordeler ved røykeslutt

Selv klarte jeg å slutte etter mange år med røyken, og jeg har aldri følt meg bedre. Bedre kondis, mindre stress (ja, du leste riktig), og maten smaker vel tusen ganger bedre nå som jeg ikke lenger forpester den eneste kroppen min med røyk. Det var enkelt å slutte, og jeg skjønner fortsatt ikke hvorfor jeg var så redd for å prøve. Det kan ha vært fordi jeg var redd for å klare det, for av en eller annen grunn var jeg glad i røyken og det jeg trodde den ga meg.

I ettertid ser jeg at dette var tanker jeg ikke hadde gjort meg opp på egenhånd, men blitt lurt til å tro. Jeg husker jeg var stresset da jeg satt på røykfrie steder og lengtet etter en sigarett. Da jeg tok flyet til Thailand og måtte vente i timesvis på å få røyk. Da jeg ikke klarte å konsentrere meg på jobb, fordi jeg var så røyksugen. Alt dette stresset er nå borte, og jeg er sjeleglad for at jeg klarte å stumpe røyken for godt.

Fordi jeg ikke var beskjeden om å skryte av at jeg klarte å slutte på jobben, spurte ledelsen om jeg ville holde et foredrag om å slutte å røyke. Det gjorde jeg, og da brukte jeg noen timer på å lære mer om dette fascinerende temaet.

Her er noen litt av resultatet av hva jeg fant ut, og hvilke tips om røykeslutt-produkter det kan lønne seg å prøve, mange har hatt stor suksess med nikotintyggis, nikotinplaster og røykepiller. Røykeslutt med hypnose vet jeg mindre om.

Nikotinsubstitutter

Nikotinsubstitutter er produkter som skal gi nikotin i annen form enn ved innhalering. Innhalering av røyk gir som kjent skader på lunger, og øker risikoen for lungekreft. Målet ved å ta produkter som erstatter nikotinen som ellers kommer gjennom røyk, er å bryte vanen, for så å trappe ned på nikotinsuget etterpå.

Nikotinsubstitutter kommer ofte gjennom nikotintyggis og nikotinplaster. Disse preparatene får du kjøpt på apoteket.

Slutte å røyke med hypnose

Folk har også klart røykeslutt med hypnose, hvorvidt det fungerer eksisterer det ikke noe tallmateriale på.

Selv er jeg skeptisk til at hypnose kan hjelpe folk til røykeslutt. Det er nok mange som tror at hypnose er en enkel måte å slutte på, og derfor griper sjansen. Mange blir nok skuffet, for den beste og enkleste måten til røykestopp er ved å motivere seg selv.

Røykepiller

Det er mange som har lyktes med røykeslutt gjennom å bruke røykepillene Zyban og Champix. Disse røyketabelettene er reseptbelagte, så om du vurderer å prøve dem, må du oppsøke lege for å få resept. Disse røykepillene kan dessuten påføre deg negative bivirkninger, så vær varsom. La helst røykepiller på resept bli det siste du prøver.

For å lese mer om bivirkningene kan du sjekke pasienthåndboka og lignende tjenester på nett.

Reseptfri røyketabelett

Det har også kommet en reseptfri røykepille til Norge. Dette preparatet heter Røykestopp og er et naturprodukt. Videre kommer Røykestopp helt uten bivirkninger. Naturproduktet er en slags sugetabelett som skal brukes når man føler stresset av å være røyksugen, og preparatet inneholder ikke nikotin. Hvis du er nysgjerrig på dette, så finner du mer informasjon om Røykestopp på websiden til Røykeslutt.

Du klarer å slutte å røyke

Ikke vær redd for å lykkes! Gjør hva du kan for å stumpe røyken, så skal du se at du vil lykkes til slutt! Da vil alle du kjenner som røyker misunne deg, og ønske de var like smarte!

Del denne artikkelen

Del og favoriser