Eget nettsted? Lr om artikkelmarkedsfring

Hvordan visualisere

Visualisere riktig mindsetUansett om du er toppidrettsutøver, selger, student eller driver med noe annet hvor du er avhengig av å prestere, er visualisering et nyttig verktøy for suksess. Sinnet vårt kan nemlig ikke skille mellom det som skjer i virkeligheten og det som skjer på det indre plan.

En fin måte å bruke dette på er å trekke med seg gode følelser fra tidligere "seire" før du skal ut å prestere. La oss si at du er selger og skal ut på et viktig kundemøte. Kontakten er svært viktig for firmaet ditt, og av den grunn er du naturlig nok litt nervøs. Her er en fin visualiseringsteknikk du kan benytte deg av:

Visualiseringsmetode

Finn deg en rolig sted hvor du ikke vil forstyrret på en stund. Finn deg en stol, og sett deg godt til rette med begge bena i bakken, og armene ned langs siden. Se for deg at du har et tredje øye midt i pannen. Lukk øynene og i ditt indre se for deg at du ser med dine øyne opp på dette tredje øyet.

  1. Trekk pusten rolig inn med nesen mens du teller til tre.
  2. Hold pusten mens du teller til tre.
  3. Pust så rolig ut med munnen mens du teller til tre.

Altså hver innpust, holding av pusten og utpust skal ta tre sekunder). Pust på denne måten ti ganger.

Tenk tilbake på en salgsdag hvor absolutt alt gikk din vei. Prøv å se for deg alt så livaktig som overhodet mulig. Legg merke til følelsene du hadde i kroppen, se hva du så med øynene dine den dagen, hvordan var lydene?

Hvordan følte du deg etter denne seansen? Tipper det føltes godt, og at den positive visualiseringen ga deg gode følelser.

Øve på visualisering


Jo mer du øver på å visualisere jo flinkere blir du.  Prøv denne metoden regelmessig en stund på forskjellige områder i livet ditt. Du kan også visualisere ting du ønsker skal skje. Er du sprinter kan du f.eks. se for deg hvordan det er å komme først i mål på hundremeterfinalen. Kjenn og dvel ved følelsen av hvordan det er å vinne.

Om du ønsker å lære mer om mental trening og hvordan oppnå suksess, besøk treningstips.org.

Del denne artikkelen

Del og favoriser