Eget nettsted? Lr om artikkelmarkedsfring

Hvordan semantiske søk vil endre søkemotoroptimalisering

I følge et nylig intervju med AmitSinghal, en av topplederne hos Google Search, planlegger Google drastiske endringer i algoritmene sine i nærmeste fremtid for å gi bedre søkeresultater til brukerne sine. Google håper at de nye endringene, som primært vil fokusere på semantisk søketeknologi, vil forsterke dominansen til selskapet på søkemotormarkedet og la selskapet tilby bedre mobilteknologi i tiden fremover. SEO-verden er stadig i utvikling. Semantisk SEO ser ut til å være det neste steget i prosessen, men hva er det egentlig og hva har det å si for fremtiden til SEO?

Hva er semantisk SEO?

Semantisk søkemotoroptimalisering reflekterer raffineringen av søkemotorene. Drevet av overgangen til mobil databehandling, skifter grunnlaget for søkemotorene nå til, som Google selv seier det, ”ting, ikke strenger”.

I hovedsak vil søkemotorene være basert rundt enheter, ”tingene” som er representert av ord, bilder, video osv., i stedet for å være slavisk avhengige av nøkkelord. Prosjekter som Schema.orgsmarkeringer kan etter hvert tillate søkemotorene å bedre skille mellom bestemte enheter.

Når vil semantiske søk bli en virkelighet?

Kort sagt er de det allerede. Prøv for eksempel å skrive inn ”ost” i Google. Du får da opp ernæringsinformasjon i Kunnskapsgrafen.Denne lenkede informasjonen blir returnert basert på ulike referanser og intensjoner funnet blantandre brukere som har søkt etter ”ost”, som i dette tilfellet er ”tingen”. For øyeblikketer semantiske søk fortsatt tidlig ioppstartsfasenog avhenger av et liteutvalg av klarerte sider, spesielt når søkeordene er mer diffuse enn konkrete enheter som "ost".

Hva betyr semantiske søk for fremtiden til SEO?

Først av alt, vil nøkkelordene fortsatt være viktige. Semantiske søkemetoder vil supplere, ikke erstatte dem, men dominansen til nøkkelordene vil minke og flere faktorer som brukerens posisjon og historie vil også brukes til å bedømme intensjonen bak søket.

Det er fortsatt uklart om disse markeringene har blitt inkludert som en rangeringsfaktor eller ikke, men det virker sannsynlig at det vil hende. Det finnes fortsatt bekymringer angående bruken av datamarkeringer, som for eksempel hvorvidt dette har en påviselig effekt på CTR og ROI, eller bare ytterligere befester SERP som en endelig destinasjon. SEO-leverandørene må kanskje tilpasse metodene sine for å holde tritt med det semantiske nettet, men vil nok fortsatt spille en avgjørende rolle.

Del denne artikkelen

Del og favoriser