Eget nettsted? Lr om artikkelmarkedsfring

Tannbleking hjemme

Mange ønsker seg hvitere tenner og forskning har vist at et fint hvitt smil er noe av det første man legger merke til når man møter nye personer. Tannbleking for hjemmebruk blir stadig mer populært og en rekke forskjellige tannblekingsmetoder finnes nå på markedet. I denne artikkelen vil vi se på to forskjellige tannblekingsmetoder for hjemmebruk.

Grunnen til at tannbleking for hjemmebruk har blitt så populært i de siste årene er at de produktene som tilbys stadig blir bedre. Denne trenden startet ikke helt uventet i USA hvor det å bleke tennene har blitt omtrent like vanlig som annen skjønnhetsbehandling.  Dette har også ført til at tannbleking med karbamid og hydrogenperoksid, som finnes i de fleste tannblekesett har blitt godt uttestet.

Først tar vi for oss tannbleking med blekestrips. Det vanligste merket her heter Crest Whitestrips. Tannblekestrips er tynne plaststrimler som er påført blekemiddel. Bruken er ganske enkel da man i hver pakke med blekestrips får en viss mengde strips for over- og underkjeve som man enkelt klistrer rundt tennene. Blekingen gjennomføres daglig i 10 til 14 dager og hver behandling varer i 40 minutter. Resultatet man kan oppnå varierer litt og tannbleking med strips regnes ikke for å være den mest effektive metoden da styrken på blekemiddelet som benyttes ofte er lav. For enkelte kan det også være litt problematisk at gele fra skinnene renner ut og inn i munnen. Husk da på å spytte dette ut og eventuelt skyll munnen lett men vann mens du fremdeles har blekestrips i munnen.

Tannbleking med formbare tannskinner er det mest solgte alternativet for hjemmebruk. Slike tannblekesett kan kjøpes på internett og hos tannlegen din og den største forskjellen på om man kjøper fra tannlegen eller på internett er prisen.  De aller fleste tannblekesett inneholder nå altså et godt blekemiddel basert på enten hydrogen eller karbamidperoksid. Tannblekesett for hjemmebruk består vanligvis av formbare tannskinner, en for overkjeve og en for underkjeve, samt tannblekemiddel. Tannskinnene er formbare og varmes opp i varmt vann for å bli myke, når tannskinnene er myke så kan de formes etter tennene dine. Her er det viktig å være litt nøye. Tannskinnene skal altså passe godt rundt tennene dine slik at de holder blekemiddelet på plass rundt tennene dine. Et tips er altså å lese bruksanvisningen godt. Når tannskinner er tilpasset så skal disse fylles med blekemiddel.  Behandlingstiden med en slik type tannblekesett varierer ettersom det finnes forskjellige styrker av blekemiddel, men en behandling tar normalt rundt 30 minutter og dette kan gjentas daglig i rundt 10 dager for å oppnå best mulig resultat.

Del denne artikkelen

Del og favoriser