Eget nettsted? Lr om artikkelmarkedsfring

Friluftsliv i Trondheim

Trondheim byr ikke bare på rike kulturopplevelser som f.eks. Nidarosdomen, Sverresborg museum og Munkholmen for de tilreisende. I umiddelbar nærhet til byen finnes det en rekke muligheter for friluftsliv og utendørsaktiviteter.

Bymarka

Rett vest for byen finner du bymarka, som er Trondheims mest populære utfartsterreng.  Du kan for eksempel ta bussen fra Trondheim sentrum eller kjøre bil nesten hele veien opp til Gråkallen som ligger 552 meter over havet.

Her ligger det tradisjonsrike serveringsstedet Skistua som har gått igjennom kraftige restaureringsarbeider de seneste år og som idag står frem som en  topp moderne skihytte.
 Fra parkeringsplassen kan du enten gå helt opp til toppen og nyte den 365 graders panoramautsikten ut over Trondheimsfjorden, Fosenhalvøya og Trondheim by. Eller du kan følge turstier mot andre populære bemannede hytter som Grønnlia og Elgsethytta.

På vinters tid byr Bymarka på vel 250 km med preparerte skiløyper, hvorpå noen også er utstyrt med belysning slik at man kan gå på ski om kvelden.

Vassfjellet Skisenter

Kjører du alpint, snøbrett eller på telemarkski kan du ta turen til Vassfjellet skisenter som ligger i nabokommunen Klæbu om lag 2 mil sør for Trondheim sentrum. Anlegget har 6 skiheiser  og 10 ulike nedfarter i tillegg til halfpipe og gode muligheter for løssnøkjøring.

Nidelva

Nidelva starter i Selbusjøen i Klæbu og renner ut i Trondheimsfjorden midt i Trondheim sentrum. Elva er om lag 30 km lang og er populært rekreasjonsområde for byens befolkning. Nidelva er lakseførende opp til Nedre Leirfoss, og kjent for å huse storvokst fisk.

I denne delen av elva er det dessuten bygget en sti som bl.a. går gjennom et fredet område med svært vakre naturomgivelser. I området fra Nedre Leirfoss helt opp til Selbusjøen er det svært gode muligheter for ørretfiske. 

Ønsker du å lese mer om ulike aktiviteter og overnatting i Trondheim eller andre byer i Norge, kan du besøke innkvarteringsportalen OvernattingNorge.no.
 

Del denne artikkelen

Del og favoriser